Hur svårt kan det vara att finna och utöva återhämtning

Att sömnen är väldigt viktig för vårt välbefinnande vet vi och vi vet att vi sover bäst om vi har mörkt, svalt, tyst och någonstans att sova. Men det är inte bara sömnen som är viktig för vårt välbefinnande. Vi behöver en balans mellan vila och aktiviteter/utmaningar.

Du är chauffören i ditt liv. Väldigt ofta så kör vi den vanliga vägen och ibland tar vi små avstickare och ser vad som finns vid sidan om. Men snart är vi på den vanliga vägen igen. Utmed vägen blippar det hela tiden från sociala medier, möten, familj, träning, släkten, hemmet, trädgården, intressen, vänner, samtal, barnen, semester och det är samtidigt som vi oftast har fullt med ljud runt omkring oss.

Idag blir det mindre och mindre tid för lugn och ro samt återhämtning. Men för att vi ska kunna fokusera och bidra med det som vi ska så behöver vi den. Om vi inte pausar under dagen kommer vi bli hjärntrötta och allt går långsammare och vi har svårare att förstå saker.

Jag har funderat mycket över återhämtning för jag är en person som älskar när det händer saker. Och min nyfikenhet har svårt att vänta. Under många år sa vännerna runt omkring mig att jag behöver sitta ner och läsa en bok, yoga, bara se en film för att pausa. Men jag har aldrig gillat det.

Jag har funnit vad som är återhämtning för mig och det är när jag är ute och går i naturen, bakar bröd, bastubadar, tar en fika på min altantrappa och när jag sätter på en skön låt och bara fuldansar en liten stund. Jag är övertygad om att vi alla behöver olika återhämtningar och att vi finner det som är bäst för oss själva. Men hur gör man när livet kör på den vanliga vägen i väldigt hög hastighet?

Mitt förslag är att du tar dig till en plats som du tycker väldigt mycket om, var hamnar du? Vad händer med dig när du befinner dig där? Fundera över hur du vill ha din återhämtning. När du känner att du har funnit ditt svar och vill gå vidare så är du kvar en stund till för det kommer mer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *