Självförtroende och självkänsla

Hur har du det med självförtroendet?

Ofta pratas det om självförtroende och självkänsla men vad betyder de olika? Idag tänkte jag skriva lite mer om självförtroendet.

Självförtroendet hör ihop med det vi gör. Mitt självförtroende kommer att vara bra i de sakerna som jag tycker att jag är bra på, så som att baka, göra praliner, planera och gå långt. Däremot är jag inte bra på tekniska saker, pill i pillsaker, fixa med bilen och rensa fisk. Då kommer mitt självförtroende att vara svagare i dessa områden.

Nu är det min uppfattning som styr! Om vi går tillbaka till det första blogginlägget där jag skriver om hushållsassistenten. Vilka tankar vill jag att min hjärna ska jobba med? Vill jag att mina tankar ska jobba med det som jag tycker att jag gör bra, så måste jag ge hjärnan de tankarna. Om mötet som du höll i idag inte blev som du hade tänkt så gäller det att lämna in en positiv tanke till hjärnan tex. -Just i dag hade jag en mindre bra dag, men jag tar nya tag och njuter av att jag lyssnade noga på mina kollegor och att vi fann en lösning för lagerhanteringen.

För länge sedan såg jag ett tv-program med Pia Sundhage och om jag inte minns fel så sa hon att en negativ mening ska lyftas av sju positiva.

Kom ihåg att ibland gör vi bra saker och ibland gör vi mindre bra saker. Jag är helt okej ändå! Det är skillnad på att vara och på att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *