Värme och kärlek till dig själv

I förra inlägget skrev jag om hur viktigt det är att ge vår hjärna positiva tankar.

Har du som jag tvivlat på att du själv är okej precis som du är? Det är helt normalt men man kan jobba upp det!

När vi visar hjärnan att vi tycker om oss själva samtidigt som vi stannar upp och funderar på vad vi mår bra av och tänker efter varför vi gör det samt tar reda på vad vi vill få ut av livet. Då blir vi medvetna, stärkta och trygga i oss själv.

Vi alla möter motgångar, stunder som är tuffare och andra som har åsikter om våra val. Men har vi byggt upp tryggheten i oss själva kan vi lättare ta fram vårt mod i dessa stunder och följa vår egen vilja, våra egna mål och våra egna tankar och känslor.

Många av mina klienter brukar säga att de inte kan säga en positiv tanke om något inte gick så bra, eller att man gjort något fel eller sagt något som sårar. Men detta är helt mänskligt, det handlar om vad du tar för lärdom av det som har hänt. Säg det till dig själv med fina ord.

Så nu visar vi oss själva lite värme och kärlek. Krama om dig själv och håll i 40 sekunder. Byt armtaget och lägg den andra armen överst, håll även nu i 40 sekunder. Hur kändes det? Vilket håll tycker du bäst om?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *